Om boken

Mannen som försvann” är inte en detektivroman utan i stället en mycket spännande historia om sökandet efter en sjöman som försvann i havets djup i mitten av 1800-talet. Författaren har tagit sin utgångspunkt i en liten akvarell som han haft i sin ägo i många år. Konstnären som målat akvarellen visar sig vara just denne sjöman, Fredrik Hippolyte von Schantz, som dessutom var en avlägsen släkting till författaren.

I boken får vi följa den minutiöst detaljerade och högintressanta forskningen, dels om tavlans motiv, dels efter Fredrik Hippolyte von Schantz eget livsöde. Under flera års sökande efter fakta genom kontakter med arkiv, museer och privatpersoner och intensiva studier på internet leder författaren oss gradvis fram till en bild både av vad tavlan egentligen visar och av von Schantz liv. Vi får mycket detaljerade beskrivningar av hans tid till sjöss, vilka fartyg han seglade på och vilka hamnar han besökte ända fram till den ödesdigra dagen i november 1864 då han spårlöst försvann överbord utanför Godahoppsudden.

Boken är inbunden och spänner över 528 sidor med över 700 illustrationer i färg och svartvitt. Den omfattar genrerna handelssjöfart på 1800-talet, miniatyrmåleri, genealogi och stockholmiana.

En kort tid efter det att boken släpptes i juni 2021 startades denna blogg. Här finner du framför allt senare forskningsresultat. Gå in på fliken BLOGG ovan, för att studera olika ämnen. Därifrån kan du också skicka in kommentarer till gjorda inlägg.

Vill du i stället belysa en helt ny fråga eller debattera andra frågeställningar skriver du i stället ett e-postmeddelande. Det tillställs bloggens administratör under adress gerhard@schonbeck.eu för att därefter läggas in under fliken BLOGG.

Recensioner och omdömen om boken finner du under fliken OMDÖMEN i menyraden.

GÖR SÅ HÄR OM DU VILL KÖPA ETT EX AV ”MANNEN SOM FÖRSVANN”:
Pris 470 kronor inkl porto och moms.
1) Meddela adressen som boken ska skickas till.
Skicka mig ett mail till gerhard@schonbeck.eu och ange din adress.
2) Betalning: Sätt in 470 kr på bankkonto 000.992-1 i SkandiaBanken med clearingnummer 9150. OBS Ange ditt namn på betalningen! Eller använd Swish, med remittering av 470 kr till 0703 440 836. Märk med Bloggen och glöm inte din adress.
3) Distributör: Alternativt kan boken beställas från Båtdokgruppen AB på http://www.batdok.com, eller Egenutgivarnas Bokhandel på http://www.wmcbookstore.se för omedelbar leverans.